Václav Mlčoch
Barista
Barista a dlouholetý promotér značky Sage
Vašek se věnuje přípravě kávy již více než 15 let. Začínal s pákovými přístroji značky Catler a díky praxi i certifikovaným baristickým kurzům jsme si ho vybrali výhradně pro značku Sage, se kterou dodnes exklusivně spolupracuje. Vaška je možné spatřit nejen na projektu Sage Akademie, ale i na eventech charitativních, například pro Centrum Paraple nebo na akcích výhradně prodejních nejen v České republice, ale po Evropě.Vaškovu výhodou je bezesporu fakt, že je znalý nejen v přípravě kávy, ale i v technických specifikacích výrobků značky Sage. Pravidelně konzultuje své poznatky se servisním a vývojovém oddělení značky a jeho postřehy se promítají do portfolia značky Sage tak, aby si zákazníci mohli naplno vychutnat kávu jako od skutečného baristy i ve svém obýváku.
otázky na Vaška
Jak vybrat ten správný kávovar?
Pojem „správný kávovar“ je spíše subjektivní záležitostí. Existují uživatelé, kteří preferují výhradně automatické kávovary, protože upřednostňují jednoduchost. Pro ty, kteří preferují chuť a kvalitu je to značka Sage – značka prémiových pákových espress přístrojů, které v tomto ohledu určitě nezklamou. Pokud se rozhodnete pro pákové stroje, tak i v tomto segmentu existuje několik variant a typů produktů, kdy každý má své přednosti a specifické vlastnosti.
Jaké je ideální nastavení teploty?
Pro přípravu dobře připravené kávy je zapotřebí dodržet několik zásad. Jednou z nich je správná teplota vody na při extrakci kávy. Správná teplota se odvíjí od daného druhu kávy, kdy je důležitá olejnatost, délka pražení, poměru a typu kávy samotné. Toto je jedno z témat, které se na našem kurzu probírá.
Na co si dávat pozor, při přípravě kávy?
Především je důležité mít kvalitní kávu. Správně namletou a stlačenou v páce. Extrahovanou přes ideální teplotu vody a přes správný tlak vody. I pravidelné provádění údržby kávovaru rovněž velice ovlivňuje výslednou chuť kávy. Všechny tyto informace a mnoho dalšího se dozvíte na našich Sage kurzech kávy s Vaškem Mlčochem.