Zdravé mlsání: banánovo oříškový puding
Puding je klasika, kterou mají rádi děti i dospělí.
10 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
2 porce
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 150 g kešu oříšků
- 150 g datlí
- 4 banány (lepší jsou zmrzlé)
- 2 dcl rostlinného mléka
- maliny (lepší jsou zmrzlé, aby se vám nepromíchaly vrstvy)
- čekankový sirup
Postup receptu
Puding je klasika, kterou mají rádi děti i dospělí. Tento na pohled jednoduchý dezert má mnoho verzí, může být sladký či slaný, nebo může mít podobu koláče či dortu. Každopádně, aspoň jednou za čas stojí za to zapomenout na ten práškový!
My jsme tentokrát vyzkoušeli ovocno-oříškovou variantu, které základ tvoří kvalitní ingredience. A přestože jejich seznam může na první pohled působit na puding netradičně, se stolním mixérem SAGE THE SUPER Q ™ si z nich během chvilky vykouzlíte zdravou a chuťově košatou dobrotu.
My jsme tentokrát vyzkoušeli ovocno-oříškovou variantu, které základ tvoří kvalitní ingredience. A přestože jejich seznam může na první pohled působit na puding netradičně, se stolním mixérem SAGE THE SUPER Q ™ si z nich během chvilky vykouzlíte zdravou a chuťově košatou dobrotu.
- Do mixéru Sage SBL620 vložte maliny a dle chuti a zralosti malin přidejte čekankový sirup. Mixujte na stupeň 3 blend. Směs dejte na dno nádob, ve kterých budete puding servírovat. My jsme použili mražené maliny, aby se nám nepromíchaly vrstvy a dezert byl rovnou chlazený.
- Mixér před dalším použitím vyčistěte pomocí programu Auto Clean a čisté vody.
- Do čistého mixéru Sage SBL620 vložte kešu, datle, banány, mléko a mixujte. Nejdříve na stupeň 1 mix a postupně přidávejte až na stupeň 5 liquify. Na 5. stupni jsme mixovali po dobu 1 minuty do hladka. Sage SBL620 je velice výkonný, budete překvapeni krémovou konzistencí bez předchozího namáčení!
- Nalijte směs na ovocnou vrstvu, ozdobte čerstvým ovocem. Použít můžete stejně jako my na dozdobení jedlé květy a servírujte.
Dobrou chuť!