Cheeseburger

Cheeseburger
Kontaktní gril Sage BGR840 lze použít i jako otevřený BBQ gril
20 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího
  • worcestrová omáčka
  • nakládaný pepř
  • petrželka
  • rozmarýn
  • 2 bulky na burger
  • 2 plátky sýra
  • červená cibule
  • ledový salát
  • rajčata
  • kečup
  • tatarka
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

Ačkoliv se burgery dostaly do české kuchyně poměrně nedávno, rychle se v ní zabydlely. Vedle stánků s rychlým občerstvením najdeme dnes i řadu restaurací, které se na burgery specializují. Ovšem ne vždy máme čas do nich zavítat nebo si burgery chceme vychutnat jinde – například na zahradě s přáteli. A do přípravy šťavnatého grilovaného burgeru, který se ideálně hodí právě na garden party, jsme se pustili my!
 
Využili jsme k tomu osvědčený kontaktní gril Sage BGR840. Jeho výhodou je, že ho lze použít i jako otevřený BBQ gril. Umožňuje tak přípravu nejrůznější pokrmy – od klasiky jakou je maso, ryby a zelenina či ovoce, po palačinky, omelety, nebo panini. Gril nabízí pět programů podle typu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a nastavit lze také stupeň propečení od raw až po well done. Desky grilu jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného materiálu Quantanium PFOA Free a jsou vybaveny teplotními senzory. Ty dokážou rozpoznat pokles teploty při položení pokrmu na gril a vyrovnat ho navýšením. Navíc horní žebrovanou a dolní plochou desku lze mezi sebou měnit a výšku horní desky i sklon spodní plochy tak libovolně nastavovat. Součástí grilu je rovněž grilovací sonda, která pomůže připravit maso podle vlastních představ a ohlídat správnou teplotu i dobu grilování.
  1. Ochutíme maso na burger – použijeme worcestrovou omáčku (1 čajová lžička), nakládaný pepř dle chuti, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky (rozmarýn a petrželka).
  2. Vše smícháme a vytvoříme si 2 burgery – každý o hmotnosti 200 gramů, šířku „puku“ upravíme podle velikosti bulky.
  3. Dáme rozpálit gril Sage BGR840 na 200 °C.
  4. Maso bude trvat nejdéle, nesmíme ale zapomenout na chřest a bulky.
  5. Bulku sundáme o něco dříve než maso a připravíme si základ pro vložení masa.
  6. Jednu půlku potřeme kečupem a na ní dáme červenou cibuli. Druhou polovinu jsme pomažeme tatarkou, přidáme ledový salát a cherry rajčátka.
  7. Na cibuli vložíme maso z grilu, na něj plátek sýra a přiklopíme druhou polovinou.
  8. K burgeru servírujeme i vše, co se nevešlo přímo do burgeru. Salát, rajčátka, cibuli a přidáme i grilovaný chřest.  Gril ještě za tepla setřeme papírovým ubrouskem a je uklizeno a můžete se jen bavit!