Grilování jako věčná pohoda
O grilování toho bylo napsáno už mnoho. A nelze se divit – máme ho zkrátka rádi. Symbolizuje nejen čerstvě připravené kulinářské dobroty, ale i chvilku odpočinku a oddechu s našimi blízkými. Proto není divu, že se lidé předhánějí v receptech na ty nejlepší laskominy a kuchaři se chtějí blýsknout před svými hosty.
Prapůvod grilování je vlastně starý jako lidstvo samo – vždyť na ohni si maso opékali už pravěcí lidé. Přibližnou podobu, jakou známe dnes, získalo grilování až ke konci 17. století. Španělští dobyvatelé jej převzali od indiánského kmene Arawak z Karibiku, který k úpravě masa používal dřevěný rošt umístěný nad přímým plamenem. Tento nástroj nazývali „barbacoa“ a tento výraz se v angličtině transformoval do dnes již všeobecně známého slova “barbecue”.
Obliba grilování se postupně šířila do světa a uplatnění našla na rodinných akcích a při různých společenských událostech. Zlomový bod znamenalo patentování briket z černého uhlí v r. 1897, do jehož výroby se později ve 20. letech 20. století pustil Henry Ford. Další zlom nastal s příchodem prvního uzavřeného grilu v r. 1952, který vyrobil svářeč George Stephen, zaměstnanec Weber Brothers Company. Zajímavostí je, že tento gril sestrojil z kovové bóje, jejíž horní polovinu využil jako víko. Později pak přišly na scénu i další druhy grilů – například plynový nebo infračervený. V současné době je trh s různými druhy grilů a jejich doplňky velice bohatý. Díky tomu je možné grilovat prakticky po celý rok a v podstatě téměř kdekoliv.
Kategorie elektrických grilů nabízí ideální řešení jak pro menší prostory, tak pro ty, kteří si chtějí dopřát plné pohodlí. Stačí přívod elektřiny a není nutné se už dále starat o palivo nebo rozpalování grilu. Elektrický kontaktní a BBQ gril 2v1 800GR od prémiové značky Sage se navíc během vteřiny díky své konstrukci dokáže proměnit v barbecue gril. Má největší grilovací plochu na českém trhu, kterou lze využít pro souběžnou přípravu několik porcí masa včetně přílohy. Poradí si s širokou škálu pokrmů – od masa, ryb a zeleniny až třeba po palačinky, toasty nebo sázená vejce. Umožňuje zvolit teplotu v rozmezí od 180-220 °C a má nastavitelnou výšku horní žebrované desky i sklon spodní ploché desky, díky čemuž se přebytečný tuk odvádí do odkapávací misky. Nepřilnavý povrch grilovací plochy Quantanium vyžaduje minimální potřebu používání olejů, což ocení zejména milovníci zdravé stravy. K tomu je vybaven 15minutovým časovačem a světelnou indikací nahřátí grilovacích ploch.
Prapůvod grilování je vlastně starý jako lidstvo samo – vždyť na ohni si maso opékali už pravěcí lidé. Přibližnou podobu, jakou známe dnes, získalo grilování až ke konci 17. století. Španělští dobyvatelé jej převzali od indiánského kmene Arawak z Karibiku, který k úpravě masa používal dřevěný rošt umístěný nad přímým plamenem. Tento nástroj nazývali „barbacoa“ a tento výraz se v angličtině transformoval do dnes již všeobecně známého slova “barbecue”.
Obliba grilování se postupně šířila do světa a uplatnění našla na rodinných akcích a při různých společenských událostech. Zlomový bod znamenalo patentování briket z černého uhlí v r. 1897, do jehož výroby se později ve 20. letech 20. století pustil Henry Ford. Další zlom nastal s příchodem prvního uzavřeného grilu v r. 1952, který vyrobil svářeč George Stephen, zaměstnanec Weber Brothers Company. Zajímavostí je, že tento gril sestrojil z kovové bóje, jejíž horní polovinu využil jako víko. Později pak přišly na scénu i další druhy grilů – například plynový nebo infračervený. V současné době je trh s různými druhy grilů a jejich doplňky velice bohatý. Díky tomu je možné grilovat prakticky po celý rok a v podstatě téměř kdekoliv.
Kategorie elektrických grilů nabízí ideální řešení jak pro menší prostory, tak pro ty, kteří si chtějí dopřát plné pohodlí. Stačí přívod elektřiny a není nutné se už dále starat o palivo nebo rozpalování grilu. Elektrický kontaktní a BBQ gril 2v1 800GR od prémiové značky Sage se navíc během vteřiny díky své konstrukci dokáže proměnit v barbecue gril. Má největší grilovací plochu na českém trhu, kterou lze využít pro souběžnou přípravu několik porcí masa včetně přílohy. Poradí si s širokou škálu pokrmů – od masa, ryb a zeleniny až třeba po palačinky, toasty nebo sázená vejce. Umožňuje zvolit teplotu v rozmezí od 180-220 °C a má nastavitelnou výšku horní žebrované desky i sklon spodní ploché desky, díky čemuž se přebytečný tuk odvádí do odkapávací misky. Nepřilnavý povrch grilovací plochy Quantanium vyžaduje minimální potřebu používání olejů, což ocení zejména milovníci zdravé stravy. K tomu je vybaven 15minutovým časovačem a světelnou indikací nahřátí grilovacích ploch.