Sladký chlebíček se sušeným ovocem a čokoládou


báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovoce

3h:25 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření

Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu

8
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 330 ml vody
- 40 g másla
- Špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 600 g bílé chlebové mouky
- 2 lžíce sušeného mléka
- ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky medového koření
- 2 lžičky aktivního sušeného droždí
- 100 g sušeného ovoce, čokoláda – dle vlastních chutí (my jsme použili sušený ananas, papáju, brusinky a čokoládu)
Postup receptu
Na podzimní mlsání jsme pro vás připravili recept na báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovoce. Tímto jednoduchým receptem potěšíte rodinu nebo přátele či kolegy, protože zkrátka výborně chutná. Navíc ho zvládnou upéct i naprostí začátečníci, obzvlášť když si k ruce vezmou pomocníka. My si na pomoc „přivolali“ domácí pekárnu od značky Sage s názvem The Custom Loaf Pro BBM800, která přidává do chleba oříšky nebo ovoce přesně v tu správnou dobu.
Tato inteligentní domácí pekárna upeče chleba, na jaký máte chuť a v době, kterou si určíte – stačí si jen vybrat a vložit suroviny. Z celkem třinácti přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta si vybere každý. Nabízí i funkci nastavení propečení kůrky, dokáže si poradit i s těstem na pizzu nebo těstoviny či výrobou marmelády. Má unikátní skládací hnětací hák, díky kterému připraví chleba bez nevzhledných děr. Je energeticky úsporná a nešpiní žádné nádobí při mísení či kynutí těsta.
- Do formy na chleba upevněte sklopný hnětací hák.
- Dejte suroviny do pekárny Sage BBM800. Nejdříve tekuté, poté zbytek. Ideální je následovat pořadí, jak je uvedené v ingrediencích.
- Vložte formu do pekárny a zavřete víko.
- Do automatického dávkovače na sušené ovoce a ořechy vložte směs ovoce (sušené či kandované), které máte rádi a nasekanou čokoládu.
- Na pekárně nastavte pomocí ovladače Select program Sweet a dále pomocí Size a Select zvolte velikost svého budoucího bochníku. My jsme zvolili 1 kg.
- Spusťte program volbou Start.
- V průběhu programu se ozve akustický signál a pekárna pomocí automatického dávkovače přidá ovoce a čokoládu v tu správnou dobu a nedojde tak ke zničení těchto surovin nadměrným hnětením. Vy se nemusíte o nic starat.
- Na konci programu po upečení stačí stisknout tlačítko Stop.
- Vyjměte formu z pekárny. Pozor, je horká!
- Vyjměte sladký chlebík z formy.
- Díky sklopnému hnětacímu háku to jde velmi snadno, hák nezapeče do chlebíku. Už žádné velké krátery v chlebíku, páčení ven z formy a drobky okolo.
- Podávejte s čajem nebo kávou. Při servírování můžete doplnit ještě máslem, marmeládou či medem.
Dobrou chuť!