Valentýnský cheesecake
Průměr formy 19 cm
30 min + 12h tuhnutí
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
8
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
Korpus- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
Tvarohová náplň
- 500 g tučného tvarohu
- 200 g Lučiny
- kůra z ½ limetky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g želatinového ztužovače na nepečené dorty
- 100 ml vody
Malinový rozvar
- 200 g mražených malin
- cukr (podle chuti)
Na ozdobu
- čerstvé maliny
Postup receptu
Chcete překvapit svoji polovičku chutným dezertem, ale netroufáte si na nic komplikovaného? Vyzkoušejte náš cheesecake s malinami, kterým zabodujete nejen na Valentýna. Při jeho přípravě si vystačíte se stolním mixérem Sage SBL920, který si hravě poradí nejen s mixováním máslových sušenek, ale i s dokonale jemným malinovým rozvarem.
- Máslové sušenky si dejte do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF, otočným ovladačem dejte CHOP a vše mixujte zhruba minutu.
- Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
- Poté, co jsou všechny sušenky rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
- Sušenky si dejte do nádoby a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Máslo zapracujte do sušenek a vytvořte kompaktní těsto, které poté dejte do pečicí formy se dnem vyloženým pečicím papírem.
- Formu se sušenkami dejte na 30 minut do lednice ztuhnout.
- Mezitím, co korpus tuhne, si připravte tvarohovou náplň.
- Tvaroh smíchejte s Lučinou, moučkovým cukrem a přidejte kůru z limetky. Vše promíchejte a do směsi přidejte připravený ztužovač s vodou a znovu promíchejte.
- Směs nechte chvíli odležet a mezitím si připravte malinový rozvar.
- Mražené maliny dejte do rendlíku a za nízké teploty je rozpusťte. Jakmile jsou maliny rozpuštěné, přidejte cukr a zvyšte teplotu. Nechte maliny lehce provařit, dokud se cukr nerozpustí.
- Rozvařené maliny rozmixujte v mixéru stejně jako sušenky. Pokud nechcete mít v rozvaru pecky z malin, přepasírujte je.
- Poté, co je připravený malinový rozvar, nalijte kapky dokola dortu a párátkem kapky projeďte, vznikne vám tvar srdce.
- Takto ozdobený dort dejte do lednice minimálně na čtyři hodiny zatuhnout.
- Před servírováním dort ozdobte čerstvými malinami a můžete jej přelít zbytkem rozvaru.