Celerová šťáva
Celerová šťáva je pro naše tělo úžasně přínosná.
10 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 1 veliký svazek řapíkatého celeru (cca 400 ml šťávy)
- Případně přidejte:
- 1 jablko
- 1 mrkev
Postup receptu
Celerová šťáva je pro naše tělo úžasně přínosná. Mimo jiné dokáže čistit a detoxikovat játra, má antiseptické účinky na streptokokové infekce, omezuje nadýmání, stabilizuje krevní tlak a například i pomáhá s léčbou ekzémů.
O těchto blahodárných účincích jste už možná slyšeli nebo četli. Přesto vás ale celerová šťáva neláká a máte obavy z její chuti? Nebojte, to se dá lehce a elegantně vyřešit. Stačí, když ji obohatíte o šťávu z ovoce či zeleniny, kterou máte rádi – například o jablečnou nebo mrkvovou. Stačí jeden kousek z vybraného druhu přidat při odšťavňování a získáte chuťově jemnější nápoj, který zachutná snad všem.
Užívání
Nejlepší je, když seženete zeleninu v BIO kvalitě. Získanou šťávu je nejúčinnější vypít nalačno hned ráno. Případně dvě hodiny po jídle. Celerovou šťávu mohou užívat i děti, těhotné a kojící ženy :).
S odšťavňovačem Sage The Nutri Juicer Plus je její příprava naprostá hračka. Je dobře čistitelný, bezpečný a snadno ovladatelný. Navíc je vyroben z kvalitních materiálů a má naprosto intuitivní elektronické ovládání, které se zobrazuje na LCD displeji. Pro vybraný druh ovoce či zeleniny si pro maximální výtěžnost šťávy zvolíte z pěti stupňů rychlosti ten optimální. Do výbavy patří i speciální Nutri Disc, díky němuž dochází k menšímu přenosu tepla (o 1,5 °C) a dokáže v porovnání s běžnými produkty v této kategorii ze stejného množství ovoce a zeleniny získat až o 20 % více živin. Má i extra velký plnící otvor o šíři 84 mm, který oceníte zejména při odšťavňování větších kusů, např. jablek.
O těchto blahodárných účincích jste už možná slyšeli nebo četli. Přesto vás ale celerová šťáva neláká a máte obavy z její chuti? Nebojte, to se dá lehce a elegantně vyřešit. Stačí, když ji obohatíte o šťávu z ovoce či zeleniny, kterou máte rádi – například o jablečnou nebo mrkvovou. Stačí jeden kousek z vybraného druhu přidat při odšťavňování a získáte chuťově jemnější nápoj, který zachutná snad všem.
Užívání
Nejlepší je, když seženete zeleninu v BIO kvalitě. Získanou šťávu je nejúčinnější vypít nalačno hned ráno. Případně dvě hodiny po jídle. Celerovou šťávu mohou užívat i děti, těhotné a kojící ženy :).
S odšťavňovačem Sage The Nutri Juicer Plus je její příprava naprostá hračka. Je dobře čistitelný, bezpečný a snadno ovladatelný. Navíc je vyroben z kvalitních materiálů a má naprosto intuitivní elektronické ovládání, které se zobrazuje na LCD displeji. Pro vybraný druh ovoce či zeleniny si pro maximální výtěžnost šťávy zvolíte z pěti stupňů rychlosti ten optimální. Do výbavy patří i speciální Nutri Disc, díky němuž dochází k menšímu přenosu tepla (o 1,5 °C) a dokáže v porovnání s běžnými produkty v této kategorii ze stejného množství ovoce a zeleniny získat až o 20 % více živin. Má i extra velký plnící otvor o šíři 84 mm, který oceníte zejména při odšťavňování větších kusů, např. jablek.
- U celeru odkrojte jeho spodní část a jednotlivé řapíky důkladně umyjte.
- Připravte si odšťavňovač SAGE THE NUTRI JUICER PLUS s nádobou na šťávu. Do odšťavňovače vložte disk Nutri Disc™ na odšťavňování, nasaďte kryt odšťavňovače a zajistěte ramenem s bezpečnostním zámkem.
- Na otočném ovladači navolte stupeň 4 PINEAPPLE. Do vkládací nádoby vložte celý celer, zapněte odšťavňovač a za pomocí přítlaku bezpečně odšťavníte celý celer.
- Odšťavněnou šťávu z celeru nalijte do skleničky a vypijte :).
- Na odšťavňovači uvolněte rameno s bezpečnostním zámkem a všechny odnímatelné součásti důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
- Opatrně na ostré nože na odšťavňovacím disku, ten důkladně očistěte pod tekoucí vodou za pomocí přiloženého kartáčku.
- Vše nechte důkladně uschnout.
Tip: Zbytky zeleninové drti nevyhazujte, schovejte si ji v lednici a použijte do jakéhokoliv jídla :). Skvěle se hodí přidat do polévky, do placek, nebo různých dalších pokrmů. Meze se zde nekladou a je škoda zeleninu vyhazovat :).