Domácí mandlové mléko
Mandlové mléko
10 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 100 g mandlí
- 600 ml vody
- voda na namáčení mandlí
Postup receptu
Neholdujete kravskému mléku, ale přesto si chcete doma udělat úžasný latté art? Vyzkoušejte mandlové mléko! Pokud sis jej uděláte doma, můžete zvolit takové ředění mléka, které je vhodné i na vyšlehání úžasné pěny.
Mandlové mléko má také příznivé účinky pro naše tělo. Díky vysokému obsahu vitamínům, vápníku a hořčíku, je skvělé nejen do kávy, ale kamkoliv, kam byste použili běžné kravské mléko.
Mandlové mléko má také příznivé účinky pro naše tělo. Díky vysokému obsahu vitamínům, vápníku a hořčíku, je skvělé nejen do kávy, ale kamkoliv, kam byste použili běžné kravské mléko.
- Den předem si dejte namočit 100 g mandlí do vody. Mandle musí být ve vodě úplně ponořené. Nechte je namáčet nejlépe 8–12 hodin, klidně přes noc.
- Druhý den slijte všechnu vodu a mandle propláchněte. Vložte je do stolního mixéru SAGE SBL620 přilejte 500 ml vody a rozmixujte. Nejlepšího výsledku docílíte na stupeň 5 LIQUIFY po dobu 120 sekund.
- Mandlové mléko je potřeba ještě přecedit. Pokud nemáte doma speciální sáček, použijte čistou silonovou ponožku.
Do nádoby od mixéru nalijte 100 ml vody a zapněte funkci AUTO CLEAN, nádoba se propláchne. Tuto vodu přidejte k mandlovému mléku a pořádně vymačkejte zbytek mléka z punčochy.
Mandlovou drť, která vám v punčošce zbyla nevyhazujte. Uchovejte si ji v mrazáku v sáčku a až budete péct nějakou buchtu nebo koláč, přidejte ji do těsta.
Mandlové mléko uchovávejte v lednici maximálně po dobu 4-5 dnů.
Mandlové mléko v tomto poměru jde krásně vyšlehat do pěny. Při šlehání postupujte úplně stejně, jako s běžným kravským mlékem.
Pěna z mandlového mléka má úžasnou konzistenci i na latte art.