Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu
Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 24 ks krevety s ocásky
- 1 sladký ananas
- 2 pol. lžíce strouhaného kokosu
- 0,5 dl Olivového oleje Extra Virgin
- 1 pol. lžíce hnědého cukru
- 3 pol. lžíce másla
- špetka soli
Postup receptu
- Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte, nakrájejte na plátky nebo větší kousky.
- Rozpalte gril na cca 200 oC (5. dílek na stupnici termostatu), nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet).
- Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte jej zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte (spíše prohřejte).
- Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.