Grilovaný losos Graved Lax
Losos na grilu ve francouzské úpravě Graved Lax
Ingredience
- 800gr čerstvého filetu z lososa s kůží
- 1 hrst hrubé mořské soli
- 2 hrsti cukru krupice
- 8 kuliček nového koření
- 4 ks bobkového listu
- 100ml panenského olivového oleje
- 100ml brandy, alobal
Postup receptu
- Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat
- Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny
- Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu
- Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut
- Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme