Grilovaný losos Graved Lax

Grilovaný losos Graved Lax
Losos na grilu ve francouzské úpravě Graved Lax 

Ingredience

  • 800gr čerstvého filetu z lososa s kůží
  • 1 hrst hrubé mořské soli
  • 2 hrsti cukru krupice
  • 8 kuliček nového koření
  • 4 ks bobkového listu
  • 100ml panenského olivového oleje
  • 100ml brandy, alobal

Postup receptu

  1. Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat
  2. Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny
  3. Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu
  4. Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut
  5. Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme