Grilovaný pstruh na másle s Baby cuketou a citronem
Skvělý recept na chutného pstruha
40 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 4 ks pstruha
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 4 snítky velkolisté petrželky
- 2 listy pórku
- 1 citron, sůl, mletý pepř
- 150 g másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup receptu
- Očištěného, osušeného pstruha v břišní dutině osolíme,opepříme
- Čerstvé bylinky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a svážeme do pórku, který vložíme do pstruha spolu z plátkem másla. Takto naplněného pstruha poprášíme hladkou moukou
- Gril rozehřejeme na 220°C (poloha SEAR), rozehřejeme zbytek másla a pstruhy po obou stranách do zlatova grilujeme
- Solíme a pepříme až nazávěr po grilování