Holandská omáčka
Holandská omáčka
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 3 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce horké vody
- 3/4 lžičky soli
- 230 g másla
- 1 špetka kajenského pepře
Postup receptu
- Do nádoby mixéru vložte žloutky, citronovou šťávu, vodu a sůl. Nasaďte víko. Zvolte rychlost MILL. Mixujte asi 30 sekund, dokud směs nezesvětlá a nebude hladká a krémová.
- Mezitím v hrnci rozehřejte máslo. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte ohřev na HIGH a nastavte čas 1– 1,5 minuty, nebo dokud se máslo zcela nerozpustí.
- Vyjměte vnitřní víčko z víka mixéru. Zvolte rychlost MIX. Zatímco je mixér v provozu, pomalu přidávejte rozpuštěné máslo (přidávání by mělo trvat asi 1 minutu) a mixujte, dokud omáčka nezhoustne.
- Zvolte rychlost STIR a přidejte kajenský pepř a zpracujte asi 3 sekundy, aby se pepř dobře spojil s omáčkou.
- Podávejte s uzeným lososem, vejci Benedikt