Holandská omáčka

Holandská omáčka
Holandská omáčka
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce horké vody
  • 3/4 lžičky soli
  • 230 g másla
  • 1 špetka kajenského pepře

Postup receptu

  1. Do nádoby mixéru vložte žloutky, citronovou šťávu, vodu a sůl. Nasaďte víko. Zvolte rychlost MILL. Mixujte asi 30 sekund, dokud směs nezesvětlá a nebude hladká a krémová.
  2. Mezitím v hrnci rozehřejte máslo. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte ohřev na HIGH a nastavte čas 1– 1,5 minuty, nebo dokud se máslo zcela nerozpustí.
  3. Vyjměte vnitřní víčko z víka mixéru. Zvolte rychlost MIX. Zatímco je mixér v provozu, pomalu přidávejte rozpuštěné máslo (přidávání by mělo trvat asi 1 minutu) a mixujte, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Zvolte rychlost STIR a přidejte kajenský pepř a zpracujte asi 3 sekundy, aby se pepř dobře spojil s omáčkou.
  5. Podávejte s uzeným lososem, vejci Benedikt