Holandská omáčka
![Holandská omáčka](/Sage/media/static-media/274e80fc-4782-4531-bd8b-bcb30ea6a3c5@w1920.jpg)
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept1.png)
Holandská omáčka
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept2.png)
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept3.png)
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept4.png)
2
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 3 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce horké vody
- 3/4 lžičky soli
- 230 g másla
- 1 špetka kajenského pepře
Postup receptu
- Do nádoby mixéru vložte žloutky, citronovou šťávu, vodu a sůl. Nasaďte víko. Zvolte rychlost MILL. Mixujte asi 30 sekund, dokud směs nezesvětlá a nebude hladká a krémová.
- Mezitím v hrnci rozehřejte máslo. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte ohřev na HIGH a nastavte čas 1– 1,5 minuty, nebo dokud se máslo zcela nerozpustí.
- Vyjměte vnitřní víčko z víka mixéru. Zvolte rychlost MIX. Zatímco je mixér v provozu, pomalu přidávejte rozpuštěné máslo (přidávání by mělo trvat asi 1 minutu) a mixujte, dokud omáčka nezhoustne.
- Zvolte rychlost STIR a přidejte kajenský pepř a zpracujte asi 3 sekundy, aby se pepř dobře spojil s omáčkou.
- Podávejte s uzeným lososem, vejci Benedikt