Horká čokoláda

Horká čokoláda
hustotu nápoje určuje množství použité čokolády
10
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 50 g tmavé čokolády
  • čajová lžička kakaového másla
  • dle chuti chilli, med a vanilka

Postup receptu

  1. Pravá horká čokoláda vzniká roztavením čokolády v mléce či vodě, intenzitu chuti a hustotu nápoje určuje množství použité čokolády.
  2. Sage BMF600 ohřejte vodu na 60°C. Do horké vody postupně nasypejte čokoládové pecky.
  3. Na 250 ml vody je potřeba 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády a maximálně čajová lžička kakaového másla.
  4. Na závěr se do rozpuštěné čokolády přidává koření dle vlastní chuti.
  5. Mezi tradiční ingredience patří chilli, med a vanilka.