Horká čokoláda
hustotu nápoje určuje množství použité čokolády
10
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 250 ml vody
- 50 g tmavé čokolády
- čajová lžička kakaového másla
- dle chuti chilli, med a vanilka
Postup receptu
- Pravá horká čokoláda vzniká roztavením čokolády v mléce či vodě, intenzitu chuti a hustotu nápoje určuje množství použité čokolády.
- Sage BMF600 ohřejte vodu na 60°C. Do horké vody postupně nasypejte čokoládové pecky.
- Na 250 ml vody je potřeba 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády a maximálně čajová lžička kakaového másla.
- Na závěr se do rozpuštěné čokolády přidává koření dle vlastní chuti.
- Mezi tradiční ingredience patří chilli, med a vanilka.