Domácí jahodová marmeláda z pekárny Sage
Jahodová marmeláda
90 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 500 g jahod
- 250 g cukru
- 20 g pektogelu
- Citrón (pár kapek)
Postup receptu
Koncem května začaly dozrávat první tuzemské jahody, a právě teď jejich sezona vrcholí. Jsou chuťově výborné, šťavnaté, sladké a krásně voní, a díky tomu si právem vydobyly zařazení mezi nejoblíbenější ovoce.
Málokdo už možná ví, že v jahodách je také množství cenných látek, díky nimž jsou velice prospěšné pro naše zdraví. Obsahují vitamíny A, C, E a také některé vitaminy skupiny B. Dále v nich nalezneme velké množství antioxidantů, kyselinu listovou, beta-karoten, fluor, fosfor a vápník nebo i mangan či draslík. Díky těmto látkám pomáhají nejen posilovat imunitu, ale pomáhají i k detoxikaci organismu nebo v případě nachlazení a respiračních onemocnění či onemocnění srdce. Jak je ale uchovat v chutné formě i na pozdější dobu? Jednou z možností je domácí marmeláda!
S pekárnou Sage BBM800 není příprava nijak náročná. Model automatické pekárny nabízí pestrý výběr programů. Má celkem třináct přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta i dalších surovin, a navíc si můžete nastavit dalších devět osobních nastavení. Pekárna si řídí výrobu marmelády sama včetně míchání a na konci dostanete upozorní, že už je vše hotové. A vše můžete sledovat na velkém podsvíceném LCD displeji!
Málokdo už možná ví, že v jahodách je také množství cenných látek, díky nimž jsou velice prospěšné pro naše zdraví. Obsahují vitamíny A, C, E a také některé vitaminy skupiny B. Dále v nich nalezneme velké množství antioxidantů, kyselinu listovou, beta-karoten, fluor, fosfor a vápník nebo i mangan či draslík. Díky těmto látkám pomáhají nejen posilovat imunitu, ale pomáhají i k detoxikaci organismu nebo v případě nachlazení a respiračních onemocnění či onemocnění srdce. Jak je ale uchovat v chutné formě i na pozdější dobu? Jednou z možností je domácí marmeláda!
S pekárnou Sage BBM800 není příprava nijak náročná. Model automatické pekárny nabízí pestrý výběr programů. Má celkem třináct přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta i dalších surovin, a navíc si můžete nastavit dalších devět osobních nastavení. Pekárna si řídí výrobu marmelády sama včetně míchání a na konci dostanete upozorní, že už je vše hotové. A vše můžete sledovat na velkém podsvíceném LCD displeji!
- Odstopkované a umyté jahody dejte do mixéru Sage BBL605 a na pár vteřin zvolte program Pulse, pokud máte rádi v marmeládě kousky ovoce. Pokud chcete mít marmeládu bez kousků, mixujte déle.
- Připravte si pekárnu Sage BBM800. Na marmeládu je potřeba pevný hnětací hák!
- Do pekárny nejdříve nalijte lehce rozmixované jahody, zakapejte pár kapkami citrónu (pro chuť a delší udržení barvy), následně přidejte cukr a želírovací přípravek dle návodu. My jsme použili 20 g pektogelu.
- Na pekárně Sage zvolte program Jam.
- Vložte formu s ingrediencemi do pekárny a dál se o nic nemusíte starat. Program trvá 1 hodinu a 5 minut. Během procesu se nejdříve směs předehřeje a následně se marmeláda upeče.
- Připravte si sklenice, ve kterých si budete marmeládu chtít uchovat.
- Po skončení programu se ozve zvukový signál.
- Naplňte sklenice.
- Nechte vychladnout.
- Servírujte na čerstvém pečivu s máslem nebo uchovejte do spíže k pozdější konzumaci.
Jak jednoduché a taaak lahodné!