Domácí jahodová marmeláda z pekárny Sage

Domácí jahodová marmeláda z pekárny Sage
Jahodová marmeláda 
90 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 250 g cukru
  • 20 g pektogelu
  • Citrón (pár kapek)

Postup receptu

Koncem května začaly dozrávat první tuzemské jahody, a právě teď jejich sezona vrcholí. Jsou chuťově výborné, šťavnaté, sladké a krásně voní, a díky tomu si právem vydobyly zařazení mezi nejoblíbenější ovoce.
Málokdo už možná ví, že v jahodách je také množství cenných látek, díky nimž jsou velice prospěšné pro naše zdraví. Obsahují vitamíny A, C, E a také některé vitaminy skupiny B. Dále v nich nalezneme velké množství antioxidantů, kyselinu listovou, beta-karoten, fluor, fosfor a vápník nebo i mangan či draslík. Díky těmto látkám pomáhají nejen posilovat imunitu, ale pomáhají i k detoxikaci organismu nebo v případě nachlazení a respiračních onemocnění či onemocnění srdce. Jak je ale uchovat v chutné formě i na pozdější dobu? Jednou z možností je domácí marmeláda!
S pekárnou Sage BBM800 není příprava nijak náročná. Model automatické pekárny nabízí pestrý výběr programů. Má celkem třináct přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta i dalších surovin, a navíc si můžete nastavit dalších devět osobních nastavení. Pekárna si řídí výrobu marmelády sama včetně míchání a na konci dostanete upozorní, že už je vše hotové. A vše můžete sledovat na velkém podsvíceném LCD displeji!
  1. Odstopkované a umyté jahody dejte do mixéru Sage BBL605 a na pár vteřin zvolte program Pulse, pokud máte rádi v marmeládě kousky ovoce. Pokud chcete mít marmeládu bez kousků, mixujte déle.
  2. Připravte si pekárnu Sage BBM800. Na marmeládu je potřeba pevný hnětací hák!
  3. Do pekárny nejdříve nalijte lehce rozmixované jahody, zakapejte pár kapkami citrónu (pro chuť a delší udržení barvy), následně přidejte cukr a želírovací přípravek dle návodu. My jsme použili 20 g pektogelu.
  4. Na pekárně Sage zvolte program Jam.
  5. Vložte formu s ingrediencemi do pekárny a dál se o nic nemusíte starat. Program trvá 1 hodinu a 5 minut. Během procesu se nejdříve směs předehřeje a následně se marmeláda upeče.
  6. Připravte si sklenice, ve kterých si budete marmeládu chtít uchovat.
  7. Po skončení programu se ozve zvukový signál.
  8. Naplňte sklenice.
  9. Nechte vychladnout.
  10. Servírujte na čerstvém pečivu s máslem nebo uchovejte do spíže k pozdější konzumaci.
Jak jednoduché a taaak lahodné!