Kapustová polévka se salámem Chorizo
Kapustová polévka
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 230 g oloupaného salámu Chorizo
- 1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- 1 portabella houba, nakrájená na kostičky
- 1 hrst nasekané kapusty kadeřávek, bez stonků
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
- 1 špetka kajenského pepře
- mořská sůl na dochucení
- pepř na dochucení
- zakysaná smetana na podávání (podle chuti)
Postup receptu
- Ve velké pánvi rozehřejte olej. Salám chorizo opékejte po dobu asi 3 minut, nebo dokud nebude opečený dozlatova. Talíř vyložte papírovou utěrkou, na kterou přendejte opečené chorizo.
- Z pánve odstraňte asi polovinu tuku. Přidejte cibuli, česnek a houbu a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud suroviny nezměknou.
- Přidejte kapustu, vývar, tymián a kajenský pepř. Přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a částečně zakryté pokličkou vařte asi 10–15 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.
- Nechte mírně vychladnout. Přendejte směs do nádoby mixéru. Zvolte rychlost PUREE. Mixujte asi 30 sekund, nebo dokud nebude polévka rozmixovaná. Dochuťte solí a pepřem.
- Polévku rozdělte do misek. Posypte opečeným salámem chorizo a přidejte zakysanou smetanu.