Mleté vepřové maso s fetta sýrem grilované v lilku
Mleté maso je ideálním startem pro začátečníky
45 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 600 gr mleté vepřové maso
- 120 gr fetta sýr
- 4 ks žloutky
- 1,5 dcl panenský olivový olej
- sůl,čerstvě mletý pepř
- štáva z čerstvého citronu
- 1 ks pevný lilek
- 3 stroužky českého česneku
Postup receptu
- Maso vložíme do misky, přidáme sůl, čerstvý mletý pepř, sýr, žloutky, část olivového oleje, citrónovou štávu, utřený česnek a smícháme.Pozor hmotu nesmíme šlehat,jen opatrně spojit
- Maso necháme 1/2hodiny odpočinout v pokojové teplotě. Lilek omyjeme,osušíme,nakrájíme na 2mm tenké plátky.Plátky lilku rozložíme,pokapeme olivovým olejem mírně opepříme a na marinované plátky položíme vychucené maso
- Maso zabalíme a grilujeme cca 4minuty po obou stranách.
- Podává se s čerstvou zeleninou,rozpečenou bagetou