Salsa Verde
Salsa Verde
Ingredience
- 3 jarní cibulky
- 4 chilli papričky Jalapenos
- 3 chilli papričky Anaheim
- 4 plody mochyně
- 1 hlavička česneku
- 1 hrst koriandru
- šťáva ze 2 limetek
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/4 šálku vody (podle potřeby)
Postup receptu
- Předehřejte gril.
- Na rozpálený gril rozložte jarní cibulky, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, plody mochyně a hlavičku česneku (před položením na gril odřízněte vrchní část) a suroviny opečte ze všech stran.
- Pak je sejměte z grilu a z papriček odstraňte semínka. Vymačkejte česnek z opečené hlavičky.
- Do nádoby mixéru vložte všechny opečené suroviny, dále koriandr, šťávu z limetek, sůl a sušený koriandr a zvolte rychlost BLEND. Mixujte asi 30 sekund.
- Pokud je salsa příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Podávejte s Tortilla chipsy nebo s tamales ze zeleného chilli a sýra.