Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě

Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě
Smažená oliheň
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 l rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku zrnek kukuřice
  • 1 lžička kuliček černého pepře
  • 1 lžička kuliček sečuánského pepře
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 900 g očištěné a nakrájené olihně
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 4 ks jarní cibulky nakrájené na tenké plátky

Postup receptu

  1. V hluboké pánvi nebo ve fritéze předehřejte 1 litr rostlinného oleje.
  2. Do nádoby mixéru vložte zrnka kukuřice, kuličky černého a sečuánského pepře a mořskou sůl. Zvolte rychlost MILL a zpracovávejte asi 1 minutu. Přesypte do středně velké misky.
  3. Nakrájenou oliheň obalte v rozdrcené směsi. Všechny kousky by měly být rovnoměrně obalené.
  4. Oliheň osmažte po menších dávkách v hluboké pánvi nebo fritéze do zlatova (asi 30 sekund).
  5. Ve wok pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje. Přidejte chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání opékejte asi 30 sekund, až budou suroviny zlatavé.
  6. Přidejte osmaženou oliheň a podávejte s limetkovým aioli (domácí majonézou).