Tiramisu
Tiramisu bez vajec - 6 porcí (nebo klidně jen 2 :))
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
6
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 500 g mascarpone
- 200 g smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 200 g cukrářských piškotů (Savoiardi)
- 2x dvojité espresso
- 20 ml likéru Amaretto
- kakao na posypání
- čerstvé jahody na ozdobu
Postup receptu
- Mascarpone a smetanu vyndejte z lednice minimálně tři hodiny před výrobou Tiramisu, aby se suroviny ohřály na pokojovou teplotu.
- Mezitím si připravte dva šálky dvojitého espressa. Vložte páku se sítkem na dva šálky do nástavce na mlýnek u kávovaru Sage BES870CRN THE BARISTA EXPRESS. Na FILTER SIZE si překlikněte na funkci DOUBLE a jedním stlačením na páku si nechte namlít kávu.
- Tamperem upěchujte mleté kafe v páce a případně na srovnání můžete použít Razor™.
- Páku zajistěte pod sprchou a zapněte si funkci dvojité espresso.
- Celý postup zopakujte a do druhého šálku připravte ještě jedno dvojité espresso.
- Pákou bez kávy můžete ještě jednou nechat protéct vodu naprázdno, abyste páku i sprchu vypláchli.
- Espresso nalijte do nerezové konvičky na napěnění mléka a přidejte k němu likér Amaretto.
- Mascarpone si vložte do misky a ručním šlehačem lehce do něj zašlehejte cukr. Poté pomalu přilévejte smetanu a vyšlehejte si krémově hladkou konzistenci.
- Piškotami si vyskládejte dno nádoby, ve které Tiramisu budete dělat, a piškoty přelijte kávou, které máte nachystané v konvičce.
- Na piškoty rozprostřete půlku směsi z mascarpone a na ně další vrstvu piškotů, které opět polijte kávou.
- Nakonec dejte zbytek směsi z mascarpone a posypejte kakaem.
- Dezert vložte do lednice a nechte jej ztuhnout. Nejlépe do druhého dne, kdy se krásně naleží.
- Tiramisu můžete dozdobit srdíčky z čerstvých jahod.
Tip: Pokud nemáte výrobu espressa úplně v ruce, použijte filtr DUAL WALL pro dvojité espresso. Dvojité dno vám výrobu espressa výrazně usnadní.