Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou
Trhané vepřové
60 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
6
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 1/4 šálku uzené papriky
- 2 lžíce sušené drcené cibule
- 2 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička kuliček pepře
- 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
- 1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek
- 1/2 lžičky celerového semínka
- 2 lžíce soli
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1,8 kg vepřové plece
- 2 lžíce olivového/rostlinného oleje
- 1/4 šálku jablečného octa
- filtrovaná voda nebo vývar
- 1 a 1/2 šálku BBQ omáčky
- kyselé okurky na ozdobu
- nakládané chilli papričky Jalapeños na ozdobu
Postup receptu
- Do nádoby mixéru vložte papriku, cibuli, česnek, kuličky pepře, hořčičná semínka a celerová semínka . Zvolte rychlost MILL a mixujte asi 30 sekund.
- Přidejte sůl a mixujte dalších 10 sekund. Poté přidejte hnědý cukr a mixujte dalších 15 sekund.
- Třetinou kořeněné směsi potřete vepřové maso a zabalte jej do potravinové fólie. Půl šálku uschovejte na BBQ omáčku. Nechte v chladničce marinovat 4–24 hodin.
- Vyjměte z chladničky a nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej.
- Nechte plně rozehřát, až se z oleje začne mírně kouřit. Poté přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran dozlatova.
- Vyjměte z pánve a vložte maso do hrnce na pomalé vaření. Přidejte jablečný ocet a zalijte filtrovanou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny ponořené v tekutině.
- Připravte maso podle instrukcí obsažených v návodu k použití daného výrobku.
- Jakmile je maso hotové, přendejte jej do hranaté pečicí mísy a pomocí vidliček natrhejte. Pravidelně polévejte masovým vývarem z hrnce, aby se vám maso snadněji trhalo a zůstalo šťavnaté.
- Jakmile je celé maso natrháno na vlákna, přidejte 1 šálek BBQ omáčky a dobře promíchejte. Podávejte v rozkrojených malých hamburgerových houskách potřených BBQ omáčkou a ozdobených kyselými okurkami nebo nakrájenými chilli papričkami Jalapeños, případně s vaší oblíbenou zeleninou.
*Rovněž můžete vepřové maso uvařit v tlakovém hrnci po dobu asi 45 minut.
*Maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Takto vydrží až 3 měsíce.