Masopustní zelňáky se škvarky

Masopustní zelňáky se škvarky
Zelňáky se škvarky
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g kysaného zelí
  • 125 ml mléka
  • 25 g sádla
  • 10 g droždí
  • Škvarky/anglická slanina – množství dle chuti
  • Kmín
  • Sůl

Postup receptu

  1. Nejdříve jsem si připravila domácí škvarky a sádlo. Můžete klidně koupit i hotové.
  2. Do Sage pekárny The Custom Loaf Pro se sklopným hnětacím hákem jsem vložila nejdříve tekuté suroviny – mléko, následně pak sádlo, sůl, kmín, škvarky i (osmahnutou kdo má rád) anglickou slaninu na malé kostičky, kyselé zelí, mouku, a nakonec rozdrobené droždí.
  3. Na Sage pekárně jsem navolila program na kynutí – Dough. Suroviny se samy zamíchají a proběhne kynutí. Vše trvá 1,5 hodiny.
  4. Vyjmula jsem nakynuté těsto a rozdělila ho na 16 ks. Díky sklopenému háku ho vyjmete velmi rychle a jednoduše. Těsto jsem skoulela do bochánků a nechala ještě cca 15 minut kynout na pomoučeném vále, než se rozpálí trouba.
  5. Vytvarovala jsem zelňáky, na které jsem obtiskla mřížku na vajíčka, pomazala rozehřátým sádlem a na ozdobu posypala celým kmínem.
  6. Upekla jsem v troubě s do zlatova. Já jsem na své nastavila 180 ˚C, horkovzduch a pekla asi 20 min.